Országos Dokumentum-ellátási Rendszer
Lelőhely-adatbázis
Új könyvtár regisztrálása

  ODR adatbázis

  Kezdőlap
  Gyorskeresés
  Keresés
  Gyakorlott keresés
  Böngészés
  Tezaurusz
  Üres kérőlap


  Regisztráció

  ODR menedzser
  Kérések státusza
  Gyakran Ismételt     Kérdések
  Könyvtárak listája
  Gyűjtemények listája
  Statisztika


  Útmutató
  Fejlesztések

Utolsó módosítás:
2010. május 28.
 Regisztráció

A rendszert a korábban regisztrált könyvtárak régi felhasználói nevükkel és jelszavukkal használhatják. Ha az új felületen mégsem tudnak belépni, kérjük jelezzék ezt munkatársunknál ill@lib.unideb.hu, ne jelentkezzenek be újra.

A könyvtár-adatbázisban egy könyvtár rekordja abban az esetben is szerepelhet, ha meg nem regisztráltatta magát kérő könyvtárként. (Ennek különböző okai lehetnek: a könyvtár tulajdonos könyvtárként volt eddig jelen az adatbázisban, vagy a DEENK helyi könyvtárnyilvántartásából került át az eddig ODR-t nem használó könyvtárak között.) Ezért a regisztráció menete a következő:
 1. A "Könyvtárak listája" lapon keresse meg, hogy szerepel-e már könyvtára a listán.
 2. Ha a listán szerepel a könyvtár, a könyvtár neve melletti gombra kattintva ellenőrizze, hogy van-e a könyvtárnak adminisztrátori jogosultságú felhasználója.
 3. Ha van adminisztrátor, ez azt mutatja, hogy a könyvtár már regisztráltatta magát hivatalos felhasználóként. Ebben az esetben az adminisztrátor magát vagy másik kollégáját felveheti kölcsönzői jogosultsággal rendelkező felhasználóként, és az új jelszóval kezdhetik a kölcsönzést. Ha a jelszót elfelejtette, kérjük forduljon kollégánkhoz.

Ha kérő könyvtárként regisztráltatni kívánja magát az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer, továbbiakban (ODR) Könyvtárnyilvántartásába, és a könyvtár nem szerepel a „Könyvtárak listája” lapon, kérjük


 1. töltse ki a képernyőn az adatlapot, válasszon login nevet és jelszót (ékezetes karakterek és központozási jelek nélkülit) Kérjük, hogy könyvtárának egyedi nevet adjon meg, például: "Városi Könyvtár, Debrecen", "Községi Könyvtár, Bakonszeg". A könyvtárkód megadásakor azon tanszéki/intézeti könyvtárak, melyeknek könyvtárkódjában / szerepel, a / helyett _ jelet írjanak. Jelenleg a rendszer nem fogadja el a / jelet. A regisztrációs lap beérkezése után a regisztráló tanszéki/intézeti könyvtárat anyaintézményének könyvtára "alá", külön kölcsönző gyűjteményként manuálisan fogjuk felvenni. Így a regisztrációkor megadott jelszó megváltozik, azonban a regisztráció e-mailben történő visszaigazolása után az ODR menedzserben bármikor átírható.

 2. a kitöltés után a „Regisztráció” gombra kattintva küldje el nekünk adatait elektronikus úton (az adatokat az adatbázis tárolja, de a login név és jelszó még nem használható),

 3. a képernyőn az elküldés után megjelenő adatlapot nyomtassa ki a szokásos módon (File - Print),

 4. a cégszerűen aláírt, pecséttel ellátott űrlapot küldjék el címünkre:

Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár

Könyvtárközi Kölcsönzés

4010 Debrecen Pf. 39.

 1. az adatlap beérkezése után kollégáink aktiválják az Önök jelszavát és erről elektronikus levélben értesítik Önöket.

Amennyiben könyvtára szolgáltatni is szeretne, kérjük a visszaigazolt bejelentkezés után vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal (Balazs.Laszlo@lib.unideb.hu).
A Könyvtárnyilvántartásban már szereplő könyvtárak adatainak kiegészítése


Ha kérő könyvtárként regisztráltatni kívánja magát az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer, továbbiakban (ODR) Könyvtárnyilvántartásában, és ha a könyvtár szerepel a „Könyvtárak listája” lapon, viszont a könyvtárnak nincs regisztrált felhasználója, kérjük

 1. Keresse meg könyvtárának rekordját a Könyvtárak listájában, jelenítse meg az adatok gombbal es a kepernyő alján megjelenő űrlapnyomtatás gombbal nyomtassa ki az adatlapot.

 2. egészítse ki a könyvtár adatait a kinyomtatott űrlapon. A megadott adatokat jelszó birtokában később módosíthatja a Könyvtárnyilvántartásban.

 3. a cégszerűen aláírt, pecséttel ellátott űrlapot küldjék el címünkre

Debreceni Egyetemi és Nemzeti Könyvtár

Könyvtárközi Kölcsönzés

4010 Debrecen Pf. 39.


Az adatlap beérkezése után kollégánk adminisztrátori felhasználói nevet és jelszót ad a könyvtárnak, erről elektronikus levélben értesíti a könyvtárat.

Amennyiben könyvtára szolgáltatni is szeretne, kérjük a visszaigazolt bejelentkezés után vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal (Balazs.Laszlo@lib.unideb.hu).
ODR kéréstovábbító rendszer v2.0 © 2001-2010 Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár
A szolgáltatás megvalósításában részt vett:


Könyvtárellátó Közhasznú Társaság
Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Open Society Institute
Vocal Egyesület